پیشروپخش عطاران

پشروپخش عطاران
خار مریم

طبع گرم

خواص گوارش خار مریم

 

رفع سوء هاضمه ، کبد چرب ، درمان حمایتی از کبد ، سیروز عضویت مجرای صفراوی ، پیشگیری و درمان ، سنگ های صفراوی ، امداد مجاری ، صفراوی ، بواسیر ، رفع زردی ، هپاتیت.

خار مریم گیاهی است گوارشی که موجب پاکسازی و درمان کبد می شود و در بعدی رفع علایم پوستی می نماید.

 

خار مریم و کاربرد آن در درمان

 

کبد چرب ، هپاتیت ، سنگ صفرا ، سیروز ، خارش حاملگی ، جلوگیری از پیشرفت

 

دیابت می توان کمک بسزایی گرفت.

 

خار مریم گیاهی که التهابات بدن خصوصا کبد را از بین می برد و موجب تقویت و

محافظت از سلول های کبدی می گردد این گیاه خاصیت آنتی اکسیدان و نقویت

ایمنی بدن خصوصا کبد را دارد و مصرف طولانی مدت آن اکثرا بیماری کبد را

مرتفع می کند.

 

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:51توسط مهری دینی نیا |
شاهتره

گیاه شاهتره را برخی گرم و خشک می دانند به نظر این سینا سرد و خشک می باشد.

 

مصلح کاسنی

پوست هلیله زرد ، عسلی ، شکر سرخ ، عناب ، سرکه ، انگین عسلی.

 

مکانیسم اثر شاهتره

قلیایی کننده خون ، تصفیه کننده خون ، ضد اخلاط خونی ، رقیق کننده خون صفرابر ، ضد خارش

 

شاهتره

گیاهی است ریزش دهنده متوسط ، پاک کننده اخلاط خونی –  خصوصا سودا ، اورام بدن را کم

 می کند – آلام را تسکین می دهد – به نظر می رسد ، دو گانگی خواص مزاجی آن بدین

 صورت می باشد ، که به برخی از اندام های بدن مثل پوست ، کبد ، معده ،  روده گرمی

 میبخشد و بر عکس به بعضی از اندام های دیگر بدن مثل طحال ، قلب و عروق سردی

 میبخشد.

این دو گانگی عملکرد  شاهتره می تواند در دراز مدت مضر محسوب شده و دچار کار آن است

 که در اکثر حالات شاهتره را همواره با کاسنی و مصلح اش سرکه انگبین میل نمایید.

 

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:50توسط مهری دینی نیا |
.کاسنی

طبع برگ سرد و تر ( ضد صفرا و سودا )

طبع ریشه و بذر کاسنی: گرم و تر

 

مکانیسم اثر کاسنی

 

تصفیه کننده خون ، پاک کننده ، اخلاط خونی ، مقوی خونساز ، کم کننده صفرا

 

سودا ، از مغز باز کننده صفراور ، صفرا بر.

 

مهمترین خاصیت کاسنی خاصیت تصفیه کنندگی خون آن است و سپس خاصیت ضد

 

صفرا و بعد از آن خاصیت خنک کنندگی یا تب بری آن و بقیه موارد به دنبال این

 

سه خاصیت یاد شده است تا جایی که امکان دارد گیاه کاسنی را تازه و سبز میل

 

می کنیم.

 

به منظور رفع و دفع سنگ کیسه صفرا بهتر است از ترکیب کاسنی با سرکه انگیبن

 

در سرد مزاج ها استفاده نمایید.

 

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:48توسط مهری دینی نیا |
درمان غلبه مزاج سودایی

این اشخاص باید غذاهایی که طبیعت تر مایل به گرمی باشد گرم و تر بخورند.

غذاهای مفید برای افراد سودایی مزاج

کلیه غذاهای گرمی بخش مانند: گوشت گوسفند ، شتر ، کبوتر ، گنجشک ، سار ، لیمو ترش و

 شیرین ، خربزه ، کدو ، شلغم ، هویج ، ترب ، بادام ، فندق ، نارگیل ، توت ، کشمش ، انجیر ،

 خرما ، روغن زیتون ، سیر ، شیره انگور ، اسطوقدوس ، خاکشیر ، گل گاوزبان ، سنبل الطیو ،

 عرق بهار ، زنجبیل ، سبزیجات گرم مانند: نعنا ، ترخون ، ریحان ، مرزه ، جعفری ، تره ، ساقه

 کرفس ، کاهو و کنگر

.

در صورت مصرف برنج حتما از شوید و زیره سیاه استفاده  شود. غذاهای مضر برای افراد

 سوداوی مزاج بادمجان ، خوراک عدس یا عدسی ، پیاز خام ، کلم پیچ و قمری یا گل کلم ، برنج

 لعاب دار به صورت ته و دیگر غذاهای چرب و شیرین ، ضد سودا ، غذاهای نمک سود مانند:

 ماهی دودی ، ماهی شور ، خیار شور ، نمک زیاد و نیز شور ، ترشیجات ، سره ، شور ،

 گوشت گاو و گوساله و گوشت حیوانات پیر مرغ تخم مرغ ماشینی ، ماهی ، و همچنین

 غذاهای مانده و بیات.

چای شیرین ، شیرینی جات قندی و مصنوعی ، دیگر غذاهای چرب و شیرین ، سس ، غذاهای

 ساندویچی ، غذاهای سرخ شده ، غذاهای فریز شده و غذاهای زود پز شده.

تنقلات مصنوعی

شکلات ، پفک ، چیپس ، بیسکویت ، نمک ، کاکائو ، سواداوی مزاج از نوشیدن چای به خصوص

 چای شیرین و همچنین از مصرف نسافه ، قهوه ، دوغ ، ماست ، پنیر و آب یخ جدا خودداری کنند.

معمولا افراد سوداوی مزاج علاقه فراوانی به نوشیدنی ها ،چای ، دوغ ، ماست پیدا می کنند

 که باید از مصرف آن ها پرهیز کنند.

با توجه به اینکه مقداری در رابطه بد چرب و مزاج آن صحبت کردیم لازم به توضیح است که

 بدانیم با کمک گرفتن از گیاهان دارویی می توان به این بیماری غلبه کرد.

گیاهانی مانند: کاسنی- شاتره- خار مریم

که در مورد هر کدام از گیاهان به اختصار توضیح می دهیم.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:46توسط مهری دینی نیا |
علایم بالینی مزاج سودایی

یبوست و خشکی مزاج ، لاغری و افسردگی احاطه غم و اندوه ، لرزیدن دست و پا ،

بد خلقی ، بد بویی و شوری طعم دهان ، حرف زدن زیاد ، خیالبافی ، شبکوری ،

 دیدن خواب های آشفته ، رنگ صورت و داروهای روان گردان استفاده می کنند.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:41توسط مهری دینی نیا |
سودا

سودا به دو قسمت تقسیم می شود:

1- طبیعی                               2- غیر طبیعی

سودای طبیعی:

قسمت رسوب خون است که کارش غلیظ کردن خون است و فایده آن هم این است که غذای

 استخوان و اعضای سرد و خشک می شود.

سودای غیر طبیعی:

یک خلط سوخته شده است که یا خود می سوزد و یا از سوخته شدن اخلاط دیگر به وجود می آید.

به اشخاصی که مزاجشان سرد و خشک باشد ، مانند: خاک گفته می شود.

سودا خون را قلیایی شور و تلخ و اسید خون را کم می ند.

ماده سودا در خون به صورت اوره و ذرات کریستال مومی می ماند در مخاط عروق و شرایین جمع می شود.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:41توسط مهری دینی نیا |
درمان غلبه مزاج بلغمی
این دسته افراد باید غذاهایی که در طبیعت گرم و خشک یا لطیف است بخورند. مانند: گردو ،

پسته ، سیر ، زیتون ، کرفس ، زنجبیل ، رازیانه ، ریحان ، شوید ، با پلو ، شنبلیله ، گل سرخ ،

بابونه ، نارگیل ، خرما ، گوشت شتر و آهو ، مربای تازه ، کره ، عسل و خربزه.

احتیاط

این افراد باید غذاهای  سرد و مرطوب نخورند. ( بلغم در زمستان افزلیش می یابد )

غذاهای مضر برای افراد بلغمی مزاج تمام مواد لبنی مانند: شیر ، ماست ، دوغ ،سرشیر ،

 خامه ، پنیر وکشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است.

 

 

 

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:39توسط مهری دینی نیا |
علایم بالینی مزاج بلغمی

 

علایم مشخصه آن طعم دهان ترش ، ادرار زیاد ، نرمی و سفیدی رنگ پوست بدن

 

و چهره و زبان و چشم ، سرفه با بلغم ، تنگی نفس ، آروغ ترش زدن ، سوزش

 

مثانه و جگر ، لرزش دست و پا ، ترشح زیاد آب دهان ، درد معده پا کمر و زانو.

 

ایجاد لکه های سفید در بدن ، سفید شدن موی سر و ریزش آن قبل از موعد پیری.

 

نکته : بلغم ارتباط مهمی با سیستم امنیتی بدن دارد افزایش بلغم با ضعف

 

سیستم

 

ایمنی بدن همراه است در نتیجه بدن افراد بلغمی در مقابل انواع پارازیت ها آسیب

 

 پذیر می باشد. غلبه این خلط فوق الاده خطرناک و انسان را دچار بیماری صعب

 

العلاج می کند.

 

بیماری هایی مانند رماتیسم پارکنسون ، بیماری ام اس ، بیماری لکو پیس و یا

 

برص ، انواع کیست ها و سایر بیماری های صعب العلاج در اکثر افراد سرد مزاج

 

و بلغمی مشاهده می شود.

 

نکته : حکما معتقدند بلغم راس بیشتر بیماری هاست عسل را یکی از خوراکی  

های مهم بلغم زدا می دانند.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:35توسط مهری دینی نیا |
بلغم

1- بلغم طبیعی     2- بلغم غیر طبیعی

بلغم طبیعی

 

بلغمی که در جگر تولید می شود و در وقت ضرورت صلاحیت تبدیل شدن به خون

 

کامل را دارد.

 

بلغم غیر طبیعی

 

1- از لحاظ ذایقه و مزه

 

2- از لحاظ قوام

 

بلغم از لحاظ مزه به پنج قسمت تقسیم می شود:

 

1- شیرین: مزاج آن تمایل به حرارت دارد.

 

2- شور: مزاج آن تمایل به حرارت یبوست دارد.

 

3- گس: مزاج آن تمایل به سمت یبوست و برودت دارد.

 

4- بی مزه: مزاج آن خیلی سرد و خام است.

 

به کسانی که طبعی سرد و تر دارند مانند : آب ، بلغمی گفته می شود

.

نکته مهم

 

وجود بلغم برای اندام های بلغمی مانند: مغز و اندام های پر حرکت مانند: مفاصل

 

ضروری است.

 

زیرا وقتی اندام های بدن از جذب مواد غذایی محروم می گردند به وسیله حرارتی

 

بلغم ایجاد می کند نیرو می گیرند.

 

 

                           

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:32توسط مهری دینی نیا |
علایم بالینی مزاج دموی

این دسته افراد رنگ پریده صورت و زبان و بول و سطح چشم آنها قرمز ، طعم

 

دهان شیرین و خواب زیاد ، درد سینه و پیشانی ، سنگینی اعضاء و ایجاد

جوشهایی در بدن دارند.

 

این دسته از افراد باید غذاهایی که در طبیعت سرد مایل به خشکی باشد بخورند

 

مانند: لیمو ، پرتغال ، گلابی ، شاه توت ، تمبر هندی ، آبغوره ، ریواس ، انار ،

 

گشنیز ، و یا جوشاندن تخم گشنیز ، سماق ، سرکه ، زرشک ، عناب ، تخم خرفه ،

 

و برنج.

 

احتیاط: این افراد نباید غذاهایی که طبیعت تر مایل به گرمی باشد بخورند.

 

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:28توسط مهری دینی نیا |
خون

خون از همه اخلاط افضل تر و بالاتر است زیرا این خلط است که غذای بدن می شود و پرورش بدن به

عهده آن است.

خون نیز به دوقسمت تقسیم می شود:

1- خون طبیعی                           2- غیر طبیعی

 

خون طبیعی

خون است که تولید آن در جگر صورت گرفته باشد و بدن از آن فایده ببرد.

رنگ آن قرمز و از لحاظ بو و قوام معتدل و طعم آن نیز شیرین است.

خون غیر طبیعی

خونی است که از لحاظ اوصاف با خون طبیعی تطابق نداشته باشد.

دموی به کسانی گفته می شود که طبع گرم و تر دارند.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:20توسط مهری دینی نیا |
درمان غلبه مزاج صفرایی

درد و سوزش و حرارت کبد

با توجه به علایم بالا این دسته اشخاص باید غذاهای سرد و تر ( خنک و رطوبتی ) بخورند

مانند: انار ، خیار زرد ، سرکه ، ماست ، زرد آلو ، کاهو ، آلو بخارا ، کدو ، اسفناج ، آب گشنیز ،

 آب کاسنی ، هندوانه ، گوجه فرنگی ، عناب ، خاک شیر و آبغوره.

احتیاط این افراد نباید غذاهایی که طبیعت گرم و خش دارند بخورند.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:17توسط مهری دینی نیا |
علایم بالینی مزاج صفرایی

درد و سوزش ، حرارت کبد ، تلخی دهان ، تشنگی و خستگی گلود زیر زبان ، لاغری ، زردی

 رنگ سطوح چشم و ادرار ، کمی اشتها ، عفونت معده ، وجود چربی در خون ، سرعت تنفس

 و نبض ، عارضه درد شقیقه و نیمی تز سر ، تیدن دست و پا ، تب و لرز و درد پهلو.

صفرا اسید معده را کم می کند در تابستان افزایش ودر زمستان کاهش می یابد.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:15توسط مهری دینی نیا |
علایم صفرا
 

به کسانی که طبع و مزاج آنان گرم و خشک مانند: آتش است اطلاق می شود اسناج آغشته

 از ترشح کبدی است و در خود نشان زرد آب و صفرا وجود دارد.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:14توسط مهری دینی نیا |
تعریف انواع صفرا

1- صفرایی را که با مخلوط شدن صفرا و بلغم شود: مره

2- صفرایی را که با مخلوط شدن بلغم رقیق تولید شده محیر نامیده می شود.

3- صفرایی که با امتزاج سودایی سوخته به وجود می آید: معرقه

4- صفرایی که خود بسوزد و حالت غیر طبیعی پیدا کند: زنجانی

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:13توسط مهری دینی نیا |
صفرا و انواع آن
 

تعریف صفرا: خلط صفرا به دو قسمت تقسیم می شود:

1- صفرا طبیعی

2- صفرا غیر طبیعی

صفرا طبیعی

خون طبیعی می باشد ، رنگش زردپر رنگ مایل به سرخی می باشد. از لحاظ وزن نیز سبک و از لحاظ مزه تند بوده و در جگر تولید می شود.

صفرا غیر طبیعی

چهار نوع است:

1- مره        2- محیر       3- معرقه       4- زنجانی

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:12توسط مهری دینی نیا |
ارکان

ارکان جمع رکن است که در بحث مزاج شناسی مربوط به کبد به این صورت تعریف شده است:

1- آتش: مزاج آن گرم و خشک است. مانند:  صفرا

2- هوا: مزاج آن گرم و تر است. مانند: دموی

3- خاک: مزاج آن سرد و خشک است. مانند: کسودا

4- آب: مزاج آن سرد و تر است. مانند: بلغم

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:9توسط مهری دینی نیا |
انواع مزاج ها
 

بدن انسان از چهار مزاج تشکیل شده است ، مانند چهار فصل بهار ، پاییز ، تابستان و زمستان کار می کند.

بهار: بدن دموی

تابستان: بدن مزاج صفراوی

پاییز: بدن مزاج سوداوی

زمستان: بدن مزاج بلغمی مزاج

 در طب سنتی امور طبیعی به این چند مورد تقسیم شده است:

1- ارکان        2- امزاج          3- اخلاط          4- اعضاء            5- ارواح         6- قوا

7- افعال

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:6توسط مهری دینی نیا |
یک سوال
1- شاید پرسیده شود چرا این همه الایم مربوط به کبد می باشد؟

از جمله دلایلی که می تواند برای پاسخ به این سوال ذکر کرد به این صورت است که کبد

 پالایشگاه بدنمی باشد و سیستم خون رسانی هم به عهده کبد می باشد. سه قوه اعضای

 بدن کبد ، قلب و مغز می باشد ، که وظیفه کبد حتی از قلب و مغز نیز مهم تر است

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:5توسط مهری دینی نیا |
 

علایم شایع در بیماری کبد به این صورت می باشد:

 

1: جوش بر روی صورت و بدن

2: زرد شدن و تیرگی پوست

3: اختلال هورمونی

4: ادرار پر رنگ

5: سر درد میگرنی

6: نفخ و سوزش سر دل

7: یبوست و چسبندگی مدفوع

8: دلهره و اضطراب

9: خشکی دست و صورت

10: شکم بزرگ

11: پوسته شدن ناخن ها

12: ریزش مو

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:3توسط مهری دینی نیا |
کبد چرب یا تنبل
 

کبد چرب یا تنبل

کبد چرب از عوارض چاقی و بیماری دیابت است.

هم اکنون شیوع هپاتید های غیر ویروسی التهاب کبد بدلیل ابتلا به کبد چرب افزایش یافته است.

شایع ترین علت کبد چرب را چاقی و اختلال در چربی های خون می باشد ، کم تحرکی استفاده از تغذیه نا مناسب نظیر فسد فود ، روغن های غیر استاندارد ، کاهش مصرف میوه و سبزیجات ، افزایش مصرف شکر ، قند و شیرینی و نوشابه های گازدار سبب رشد فرایند چاقی در کشور شده است

کبد  طبیعی حاوی پنج گرم چربی در صد گرم وزن خود است و هر گاه مقداری چربی بیش از پنج درصد وزن آن شود به این حالت کبد چرب اطلاق می شود

 

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:1توسط مهری دینی نیا |
کارکرد کبد
کارکرد کبد

تاثیر بر روی چشم ها می گذارد یک چشم قرمز و پر خون و زردی می تواند از کبد کم کار خبر دهد.

+نوشته شده در شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت0:0توسط مهری دینی نیا |
 

کبد

کبد یکی از بزرگترین و مهمترین عضو بدن انسان است ، اهمیت و سلامت عضو مهمی چون کبد که بزرگترین غدد بدن محسوب می شود ما نام این این عضو را سلطان بدن نامیده ایم.

عدم درمان و پیشگیری از بیماری های آن موجب بروز عوارض نا خواسته و در بعضی از بیماری ها موجب سیروز و مرگ انسان می شود.

سلامت ما تا اندازه زیادی به سلامت و کارکرد درست این عضو بستگی دارد.

هر گونه ماده غذایی که توسط روده ها جذب می شود باید پیش از ورود به سیستم جریان خون از کبد عبور می کند.

کبد هر روز پذیرای مقادیر سم است که توسط محتویات روده ها ، غذاهایی که می خوریم ، آبی که می نوشیم ، داروهایی که مصرف می کنیم و هوایی که تنفس می کنیم وارد آن می شود.

وقتی کبد درست کار نکند فرد احساس خستگی ، سستی و بی حالی می کند.

 

+نوشته شده در پنجشنبه بیستم مرداد 1390ساعت0:0توسط مهری دینی نیا |
 فال حافظ - قالب میهن بلاگ - قالب وبلاگ